Hirurgija
lica

Pružite svom licu najbolju negu  i uživajte u predivnom i samouverenom izgledu.

Dr Dragana Petrović-Popović
Beograd

Hirurgija-lica-Dr-Dragana-Petrovic-Popovic-Beograd

Otkrijte svoj pun potencijal lepote uz naše tretmane hirurgije lica.

Budite zadovoljne
izgledom svog lica.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Face lifting

Sta-je-face-lifting

Šta je Face lifing?

Face lifting (lifting lica) je hirurški zahvat koji ima za cilj uklanjanje viška kože i podizanje opuštene kože lica, vrata i vilice kako bi se postigao mladalački izgled. Face lifting je popularan tretman među ljudima koji žele da poboljšaju izgled svog lica i vrate mladalački izgled.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Mini Face lifting

Šta je Mini
face lifting?

Hirurška metoda koja je namenjena podmlađivanju donje trećine lica  i vrata kojom se zatezanjem i podižanjem opuštenih struktura lica postiže prirodan i zategnutiji izgleda lica. Ova operacija se često kombinuje sa operacijom gornjih I donjih očnih kapaka, kao i sa strateški primenjenim  tehnikama antiaginga kao što su Botox i dermalni fileri.

Sta-je-mini-face-lifting
Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Operacija nosa

sta-podrazumeva-operacija-nosa

Šta podrazumeva
operacijoa nosa?

Ova operacija predstavlja jednu od najčešćih operacija u plastičnoj, rekonstruktivnoj I estetkoj hirurgiji.

Problemi koji se mogu rešiti operacijom nosa su problemi sa otežanim dianjem na nos ili nemogućnošću disanja na nosa, hrkanje, devijacija, problemi nastali usled povreda ili preloma nosa. U estetskom smislu može se korigovati izražen nosni greben ( grba), dužina nosa ( previše dugačak ili previše kratak nos), širina nosa i  vrh nosa (asimetrija, šiljat vrh, povijen vrh nosa).

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Otapostasis (Klempave uši)

Šta je otapostasis?

Otapostasis (klempave uši, prominentne uši) su čest deformitet ušne školjke koji se koriguje operativnim pristupom. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, uključuje uklanjanje kože iza uha, remodeliranje hrskavice i ušivanje, a pacijent se vraća kući istog dana. Ova bezbedna operacija preporučuje se svima koji nisu zadovoljni izgledom svojih ušnih školjki, a kod dece se izvodi najranije oko 7 godina.

sta-je-otapostasis
Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Blefaroplastika

Operacija-ocnih-kapaka

Šta je Blefaroplastika?

Blefaroplastika (operacija očnih kapaka) je operacija koja podrazumeva korekciju očnih kapaka, može se raditi operacija gornjih ili donjih očnih kapaka ili i gornjih i donjih očnih kapaka zajedno. Ovom operacijom se uklanja višak kože i masnog tkiva sa gornjh I donjih očnih kapaka.

Ova operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, odmah nakon operacije pacijent ide kući. Ožiljak nakon ove operacije je praktično neprimetan.. Ovom operacijom se postiže vraćanje prvobitnog izgleda očnih kapaka kakve je pacijent imao u mladosti, te odmah nakon operacije i oporavka osoba izgleda svežije i odmornije.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Lifting vrata

Šta je lifting vrata?

Lifting vrata je estetska operacija koja ima za cilj da poboljša izgled vrata i donjeg dela lica. Ovaj postupak se najčešće izvodi kod ljudi koji su u zrelim godinama, jer su procesi starenja doveli do gubitka elastičnosti kože, slabljenja mišića i pojave viška kože ispod brade.

Lifting vrata je siguran i efikasan postupak za poboljšanje izgleda vrata i lica, i može biti velika pomoć za ljude koji se osećaju nezadovoljni svojim izgledom.

sta-je-lifting-vrata
Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Rinoplastika

Sta-je-rinoplastika

Šta je rinoplastika?

Rinoplastika je hirurški zahvat koji se koristi za korekciju oblika nosa. Ovaj zahvat može popraviti različite estetske probleme nosa, poput veličine, oblika ili simetrije, ali i funkcionalne probleme disanja. Procedura može biti otvorena ili zatvorena, a izbor metode zavisi od individualnih karakteristika pacijenta i ciljeva operacije. Oporavak nakon rinoplastike obično traje nekoliko nedelja, a rezultati su trajni.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Septorinoplastika

Šta je septorinoplastika?

Septorinoplastika je operacija koja kombinuje korekciju devijacije nosne pregrade (septuma) i korekciju spoljašnjeg izgleda nosa. Devijacija septuma može dovesti do problema sa disanjem i otežanog protoka vazduha kroz nos, dok korekcija spoljašnjeg izgleda nosa može poboljšati izgled lica i samopouzdanje pacijenta. Tokom operacije se pristupa kroz unutrašnje nosne otvore, a u nekim slučajevima se vrši i spoljna incizija. Cilj operacije je korigovanje devijacije septuma i poboljšanje simetrije i oblika nosa. Ova operacija može trajati od nekoliko sati do nekoliko sati, u zavisnosti od složenosti slučaja.

Sta-je-septorinoplastika

Dogovorite
pregled

Direktno sa doktorkom

Dr Dragana Petrović-Popović
Dr-Dragana-Petrovic-Popovic-Beograd-Kontakt
Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, subspecijalista onkologije, ekspert u lečenju tumora kože i melanoma.

SMS

Viber