Hirurgija
Grudi

Postignite željenu veličinu i oblik grudi uz naše vrhunske hirurške procedure.

Dr Dragana Petrović-Popović
Beograd

Hirurgija-grudi-Dr-Dragana-Petrovic-Popovic

Naglasite prirodnu lepotu sigurnim zahvatima za grudi.

Estetska hirurgija dojki

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Augmentacija
(povećanje) grudi

Sta-je-augmentacija--grudi

Šta je augmentacija grudi?

Augmentacija dojke predstavlja operaciju povećanja grudi i poboljšanja oblika grudi silikonskim protezama. Ovo je svakako  najpopularnija i najčešće izvođena operacija estetske hirurgije.

Postoji nekoliko operativnih pristupa, od kojih je najčešći inframamarni pristup gde se kroz rez koji se nalazi ispod dojke plasira silikonska proteza. Takodje, prstup može biti i kroz bradavicu ili aksilu. Operativni pristup, kao i vrsta I oblik silikonske proteze se odredjuju individualno nakon detaljnog kliničkog pregleda i merenja. Uvećanje grudi se vrši najsavremenijim silikonskim implantima poslednje generacije kod kojih je rizik od stvaranja seroma sveden na minimum.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Suspenzija dojki

Šta je suspenzija dojki?

Suspenzija dojki je hirurški zahvat koji ima za cilj podizanje opuštenih dojki i poboljšanje njihovog oblika. Ovaj postupak uključuje uklanjanje viška kože i tkiva dojke, čime se omogućava podizanje i oblikovanje dojki. Takođe se može uključiti i podizanje bradavica na željenu poziciju. Ovaj zahvat se najčešće izvodi na ženama koje su doživele gubitak volumena dojki usled trudnoće, dojenja, starenja ili gubitka težine.

sta-je-suspenzija-dojki
Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Periareolarna tehnika

sta-je-Periareolarna-tehnika

Šta je periareolarna tehnika?

Periareolarna tehnika je jedna od metoda za podizanje dojki koja se često primenjuje i pogodna je za menji stepen ptoze ili asimetrije dojki. Ova metoda se može kombinovati sa augmentacijom silikonskim protezama ili izvoditi kao posebna procedura.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Korekcija
asimetričnih dojki

Šta podrazumeva
korekcija asimetričnih dojki?

Asimetrija dojki može biti urodjena i stečena i u zavisnosti od stepena asimetrije i prisustva ptoze i gubitna volumena se primenjuje odgovarajuća operativna tehnika. Nakon detaljnog pregleda i mirenja odredjuje se operativni metod. Nekada je dovljna augmentacija silikonskih proteza koje su različitih dimenzija u zavisnosti od stepena asimetrije, dok je u nekih slučajevima potreban neki od rekonstruktivnih zahvata , sa primenom silikonske proteze ili bez. Pristup pacijentu je uvek individualan i definitivna odluka se donosi i planira tek nakon detaljnog pregleda.

Korekcija-asimetricnih-grudi-sta-podrazumeva
Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Ginekomastija

sta-je-Ginekomastija

Šta je ginekomastija?

Ginekomastija predstavlja uvećanje muške dojke. Ovaj problem je hirurškim putem u potpunosti rešiv, nakon detaljnog pregleda u zavsnosti od stepena i veličine muške dojke, kao i u zavisnosti od prisustva asimetrije i viška kože kao i prisustva ptoze, odredjuje se adkvatni hirurški metod za svakod pacijenta individualno.

Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Smanjenje i
podizanje grudi

Šta podrazumeva
smanjenje i podizanje grudi?

Suspenzija – podizanje dojki je operacija kojom se postiže adekvatna anatomska pozicija dojke, i popravlja oblik i punoća dojke. Ova operacija se može raditi posebno ili zajedno sa smanjenjem dojki. Hipertrofične dojke su često i ptotočne i asimetrične.  Takodje, ove oepracije se po potrebi mogu kombinovati i sa plasiranjem silikonskih proteza.

Sta-podrazumeva-smanjenje-i-podizanje-grudi
Dr Dragana Petrovic Popovic Logo

Rekonstrukcija dojke

sta-je-rekonstrukcija-dojke

Šta je rekonstrukcija dojke?

Rekonstrukcija dojke je operativni zahvat koji ima za cilj da obnovi izgled i oblik dojke nakon mastektomije, tj. uklanjanja dojke usled malignog ili drugog oblika bolesti. Ovaj postupak se obično izvodi u nekoliko faza i koristi se različite tehnike rekonstrukcije, uključujući rekonstrukciju dojke pomoću implantata, rekonstrukciju pomoću sopstvenog tkiva pacijenta i kombinovane tehnike. Cilj rekonstrukcije dojke nije samo fizička obnova izgleda, već i poboljšanje kvaliteta života pacijenta, obnovom samopouzdanja i smanjenjem psiholoških posledica operacije mastektomije.

Dogovorite
pregled

Direktno sa doktorkom

Dr Dragana Petrović-Popović
Dr-Dragana-Petrovic-Popovic-Beograd-Kontakt
Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, subspecijalista onkologije, ekspert u lečenju tumora kože i melanoma.

SMS

Viber