Hirurgija lica

  • Otapostasis ( Klempave uši, prominentne uši)

Otapostasis ( Klempave uši) predstavljaju  čest deformitet ušne školjke,  koji se najčešće javlja obostrano, ali može biti i jednostran.  U operativnom pristupu se koristi jedna ili kombinacija više operativnih tehnika koje imaju za cilj postizanje adekvatne anatomske pozicije ušnih školji i  korekciju oblika ušne školjke kada je to potrebno. Ova operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, a operacija se sastoji od uklanjanja kože iza uha, remodeliranja hrskavice i ušivanja.  Nakon operacije pacijent odmah ide kući, a konci se uklanjaju nakon 7 dana.  Ova bezbedna operacija se preporučuje svima koji nisu zadovoljni izgledom svojih ušnih školjki jer je njen pravi značaj ne samo u postizanju anatomske korekcije ušnih školjki već i u psihološkom smislu, jer se osoba oseća zadovoljnije i ima više samopouzdanja a kod dece se primećuje bolja socijalizacija što omogućava zdrav razvoj. Kod dece se ova operacija izvodi najranije oko 7 godine, pred polazak u školu.

  • Blepharoplastica

Blepharoplastica ( operacija očnih kapaka) Operacija podrazumeva korekciju očnih kapaka, može se raditi operacija gornjih ili donjih očnih kapaka ili i gornjih i donjih očnih kapaka zajedno. Ovom operacijom se uklanja višak kože i masnog tkiva sa gornjh I donjih očnih kapaka. Ova operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, odmah nakon operacije pacijent ide kuću. Ožiljak nakon ove operacije je praktično neprimetan jer se nalazi u predelu prirodne brazde. Ovom operacijom se postiže vraćanje prvobitnog izgleda očnih kapaka kakve je pacijent imao u mladosti, te odmah nakon operacije i oporavka osoba izgleda svežije i odmornije, otvorenog pogleda koji odlikuje mladje osobe.

  • Mini face lifting

Hirurška metoda koja je namenjena podmlađivanju donje trećine lica  i vrata kojom se zatezanjem i podižanjem opuštenih struktura lica postiže prirodan i zategnutiji izgleda lica. Ova operacija se često kombinuje sa operacijom gornjih I donjih očnih kapaka, kao i sa strateški primenjenim  tehnikama antiaginga kao što su Botox i dermalni fileri.

  • Face lifting
  • Lifting vrata
  • Rinoplastika
  • Septoriniolastika