Hirurgija intimne regije

  • Labioplastika

Labioplastika predstavlja operaciju koja je spoj rekonstruktivne i estetske hirurgije. Labioplastika je operacija kojom se male polne usne koje su uvećane rekonstruišu da bi dobile svoj prirodni anatomski izgled i funkciju. Male polne usne mogu biti uvećane iz više razloga ali najčešće je to urođeno, a nije redak slučaj kada je uvećana mala polna usna samo sa jedne strane, dakle i razne vrste asimetrija malih polnih usana. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, odmah nakon operacije pacijentkinja se otpušta kući, oporavak je brz I lak.

  • Rejuvenacija intimne regije

Podmladjivanje intimne regije se  sastoji od niza procedura I tehnika koje omogućavaju podmlađivanje intimne  regije jer i ova regija vremenom gubi svoju jedrinu i pun sjaj, pa se može primeniti niz procedura od lasera, preko PRPa, filera, implantata  do operacije.  Sve ovo se posebno može primeniti kod žena nakon porodjaja, gde se odgovarajući tretman bira individualno, shodno željama i potrebama pacijentkinja.

  • Vaginoplastika
  • Himenoplastika

  • Himenotomija

Himenotomija je operacija kojom se vrši incizija – zasecanje neperforiranog himena. Ova operacija se najčešće izvodi iz medicinskih indikacija kao što su neperforirani himen usled čega dolazi do nemogućnosti oticanja menstrualne krvi ili kod tzv. zadebljalog  himena koji onemogućava seksualne odnose. Ovo je jednostavna operacija koja spada u domen jednodnevne hirurgije, i oporavak je vrlo lak.

  • Lifting pubične regije

Operacija kojom se uklanja višak kože i vrši zatezanje i podizanje mons pubisa

  • Fat graft velikih polnih usana

Nova metoda kojom se sopstvenim masnim tkivom  vrši popunjavanje, osveženje i podmlađivanje velihik polnih usana koje su koje su ditrofične i koje su izgubile svoju jedrinu i punoću. Popunjavanje se može vrišiti i hijaluronskim filerima posebno dizajniranim za intimnu regiju.